Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 00:25

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗ: ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ Ο NORDGREN ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

 

Ο πρώην πρωταθλητής πρωταθλήματος FIA Juuso Nordgren ξεκίνησε το Ράλλυ του EKO Acropolis με τον ταχύτερο χρόνο μέχρι το Qualifying Stage της Πέμπτης, κόβοντας τον Alexey Lukyanuk μόνο με 0.021s.

Η Nordgren εντάσσεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης του προγράμματος οδήγησης ŠKODA Motorsport με επιλεγμένα σημαντικά γεγονότα, αλλά έθεσε αμέσως υπό πίεση την ηγέτη του πρωταθλήματος του ERC, Λουκιανούκ, παρά τη σχετική απειρία του.

"[Είναι ένα καλό ξεκίνημα για το ράλι, πρέπει να σκεφτούμε το δρόμο για το αύριο", δήλωσε ο Nordgren στο ραδιοφωνικό ρεπόρτερ του ERC Julian Porter.

Όταν ρωτήθηκε για την επιλογή της οδικής παραγγελίας να έρθει αργότερα απόψε, ήταν κάπως αβλαβής, αν και παραδέχτηκε ότι σίγουρα δεν θα οδηγούσε τον αγώνα αύριο.

«Θα δούμε, αλλά σίγουρα δεν είναι το πρώτο», παρατήρησε.

Ο Lukyanuk ήταν ένας σαφώς δεύτερης πιο γρήγορος στο Pirelli XR5, ο Ford Fiesta R5, ο μοναδικός οδηγός μέσα σε ένα δευτερόλεπτο της Nordgren, αλλά πρότεινε ότι θα μπορούσε να είχε πάει πιο γρήγορα.

"Έχασα το πίσω μέρος στο πρώτο τμήμα, πήγα ελαφρώς ευρύτερα και πολύ γρήγορα, έτσι έχασα λίγο χρόνο εκεί", εξήγησε.

Ο Γιούρι Πρωτάσο πήγε τρίτος πιο γρήγορα, 1.142 δευτερόλεπτα πιο αργός από τη Nordgren στην προετοιμασία του για τα αυτοκίνητα της ŠKODA Fabia R5. Ήταν μια εντυπωσιακή απόδοση για τον Protasov, ο οποίος τελευταία καμπάνισε στο ERC πλήρους απασχόλησης το 2010.

"Μαθαίνουμε πάλι. Δεν είναι τόσο εύκολο να επιστρέψετε μετά από 2,5 χρόνια χωρίς χαλίκι και χωρίς αυτό το αυτοκίνητο. Είμαι πολύ χαρούμενος! ", Δήλωσε στο ραδιόφωνο της ERC.

Οι σύμβουλοι του ERC Łukasz Habaj και Eyvind Brynildsen ήταν τέταρτοι και πέμπτοι πιο γρήγοροι αντίστοιχα, παρά την πτώση του Brynildsen με θέμα επιλογής ταχύτητας στις πρώτες στιγμές της Προκριματικής Σκηνής.

Ο Bruno Magalhães, ο Αλέξανδρος Τσούλοφτας, ο οδηγός Rufa Sport Grzegorz Grzyb, το ERC Junior Υπό 28 κανονικούς Hubert Ptasezk και ο Norbert Herczig της Mol Racing Team ολοκλήρωσαν τους 10 πιο γρήγορους χρόνους.

Ο Γιώργος Φίλιππης δεν συμμετείχε ούτε στην Προκριματική Σκηνή ούτε στην ελεύθερη πρακτική, αποσύροντας την είσοδο της ομάδας Ελλάδος-ΟΜΑΕ λόγω προσωπικών λόγων.

Περαιτέρω η παραγγελία, ο πρωτοπόρος ERC2 Juan Carlos Alonso υπέστη μια παρακέντηση, ενώ ο ανταγωνιστής ERC3  Artur Muradian υπέστη μια ανατροπή στο PEUGEOT 208 R2 του, χάνοντας το κινητό τηλέφωνό του συνεπιβάτη Pavel Chelebaev στη διαδικασία!

back to top