Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 16:54

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΠΑΘΛΟΥ KART ROTAX MAX CHALLENGE ΣΤΙΣ 7/10/2018

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου Φίλων Καρτ σε σημερινή του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψιν του τον τελικό  πίνακα συμμετοχών, όπως διαμορφώθηκε στις 03/10/2018, ημέρα λήξης των συμμετοχών και την ανακοίνωση απόσυρσης συμμετοχών από αγωνιστική ομάδα της Βορείου Ελλάδος,  αποφάσισε ομόφωνα τη ματαίωση του  προγραμματισμένου για 7/10/2018 αγώνα, στην πίστα καρτ του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, λόγω της μικρής συμμετοχής των αθλητών και επειδή θεωρεί χαμηλό το επίπεδο συναγωνισμού και μειωτικό για τους αθλητές τη διεξαγωγή αγώνα με συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, κάτω του ελαχίστου ορίου.

Περαιτέρω θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα παρακάτω:

Το σωματείο μας σεβόμενο τους αθλητές κινήθηκε, όπως πάντα, μέσα στα πλαίσια του Νόμου και των Κανονισμών. Κατέθεσε εντός των προθεσμιών στις 2/9/2018 τον Συμπληρωματικό Κανονισμό του αγώνα και εξέδωσε την απαιτούμενη άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Περιφέρεια Αττικής στις 26/9/2018.

Τον Μάϊο του 2018, μετά την αιφνίδια αλλαγή από την ΕΠΑ της ημερομηνίας διεξαγωγής του PICK από 22-23/9/2018 στις 29-30/9/2018 ζητήθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα μας σε άλλη ημερομηνία, εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου οι δύο αγώνες να έχουν διαφορά τέλεσης τουλάχιστον των 15 ημερών, όπως η δεοντολογία και  η διεθνής πρακτική επιβάλλουν, αλλά και η ίδια η ΟΜΑΕ-ΕΠΑ εφάρμοζε απαρέγκλιτα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κατά παράβαση όλων των παραπάνω η ΟΜΑΕ-ΕΠΑ ουδέποτε απάντησε στο αίτημα για να λυθεί το πρόβλημα το οποίο η ίδια επέτρεψε να δημιουργηθεί.

Πέραν αυτού η ΕΠΑ με απόφασή της τον Αύγουστο του 2018 μετέθεσε την ημερομηνία διεξαγωγής του Ράλλυ Ευβοϊκού την ίδια ημερομηνία με τον αγώνα μας, (αρχικός προγραμματισμός 14/10), με αποτέλεσμα το σωματείο μας να αντιμετωπίσει πρόβλημα στελέχωσης του αγώνα και χρονομέτρησης αυτού, θέματα τα οποία έλυσε αναλαμβάνοντας το κόστος της μεταφοράς στελεχών από σωματεία εκτός Αττικής και το επιπλέον κόστος της χρονομέτρησης.

Δεδομένου ότι η ματαίωση του αγώνα δεν ακυρώνει την αποστολή αθλητών στο ROTAX Max Challenge GRAND FINALS 2018, ευχόμαστε στους αθλητές του Επάθλου οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον  Παγκόσμιο Τελικό του Rotax MaxChallenge στην Βραζιλία, επιτυχίες και την Ελληνική σημαία στο βάθρο των νικητών.

Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2018

Για το Δ.Σ. του σωματείου

Βάγια Ζάχου                           Κορίνα Φατούρου

back to top