Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 18:03

Ο ESAPEKKA LAPPI ΣΤΗΝ CITROEN ΤΟ 2019

 

Ο Esapekka Lappi με σχεδόν δυο σεζόν στην ομάδα της Toyota έχει δείξει πολύ καλή εξέλιξη και σταθερότητα, σε ηλικία 27 χρονών έχει καταφέρει το 2017να ανέβη μια φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της Φιλανδίας το 2017 και δυο φορές το 2018 σε Σαρδηνία και Γερμανία. Έχοντας βοηθήσει αρκετά την Toyota φέτος στην συγκομιδή βαθμών για τον τίτλο των κατασκευαστών ο ίδιος βρίσκετε στην τέταρτη θέση για τον τίτλο των οδηγών.

Ο Esapekka υπόγραψε συμβόλαιο αγνώστου ακόμα χρόνου με την ομάδα της Citroen για το 2019 και δήλωσε:

Είμαι ευτυχής να συμμετάσχω στην ομάδα και να είμαι ο μελλοντικός συμπαίκτης του Sebastien. Είναι μια καλή ευκαιρία για εμένα να συνεχίσω να προχωράω. Αφού μάθαινα από τον Jari-Matti Latvala πέρυσι και από τον Ott Tanak φέτος το 2019 θα είναι ακόμα καλύτερο αν μπορέσω να εμπνευστώ και από τον Sebastien. Το αυτοκίνητο έχει πολλές δυνατότητες όπως και η ομάδα η οποία έχει μια μεγάλη ιστορία στην πειθαρχία.  

Ενθουσιασμένος δήλωσε και ο Διευθυντής της Citroen Pierre Budar λέγοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος με το συμβόλαιο με τον Sebastien Ogier και τώρα με τον Esapekka Lappi που έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και θα τον βοηθήσουν όσο μπορούν για να συνεχίσει την εντυπωσιακή του άνοδο.

back to top