Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 17:06

WRC ΡΑΛΛΥ ΙΣΠΑΝΙΑΣ 2018: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SHAKEDOWN (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Με την μεικτή διαδρομή (χώμα άσφαλτο) του shakedown ξεκίνησε σήμερα o προτελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ραλλυ για το 2018.

Στο δεύτερο πέρασμα από την μήκους δυο χιλιομέτρων διαδρομή ο Thierry Neuville έκανε μισή τούμπα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια του στέλνοντας το Hyundai i20 WRC στα service με ζημιές μπροστά αριστερά και στην οροφή, οι μηχανικοί της ομάδας επισκεύασαν το αυτοκίνητο και είναι έτοιμο να διαγωνιστεί στην πρώτη ειδική που ξεκινάει το απόγευμα. Ο Βέλγος οδηγός χωρείς να ανησυχεί είπε:

Σίγουρα περιμέναμε καλύτερα στο shakedown, αυτό είναι ίσως ένας καλός υπαινιγμός. Πριν από λίγα χρόνια είχαμε την ίδια εμπειρία στην Γερμανία αλλά κερδίσαμε τον αγώνα.

Ταχύτερο χρόνο στην διαδρομή έκανε ο Sebastien Ogier αφήνοντας δεύτερο με διαφορά 3 εκατοστά του δευτερολέπτου τον Jari-Matti Latvala, με μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον δεύτερο τρίτος βρέθηκε ο Teemu Suninen, πολύ κοντά του τέταρτο χρόνο έκανε ο Sebastien Loeb, ο Γάλλος πολυπρωταθλητής έχει δηλώσει επίσημα ότι θα είναι ο τελευταίος αγώνας του. Πίσω του τον πέμπτο και έκτο χρόνο έκαναν τα δυο Toyota Yaris WRC των Esapekka Lappi και Ott Tanak, τον έβδομο χρόνο έκανε ο Craig Breen και τον όγδοο ο Dani Sordo.

1.Sebastien Ogier Ford Fiesta 1 λεπτό 34.9sec
2.
Ο Jari-Matti Latvala Toyota Yaris + πλεονέκτημα 0,3 δευτερόλεπτων
3. Teemu Suninen Ford Fiesta + 0.8sec
4. Sebastien Loeb Citroen C3 + 1.1sec
5. Esapekka Lappi Toyota Yaris + 1.2sec
6. Ott Tanak Toyota Yaris + 1.3sec
7. Craig Breen Citroën C3 + 1.5sec
8. Dani Sordo Hyundai i20 + 1.6sec

 

Στην κατηγόρια WRC 2 το VW Polo GTI R5 στην πρεμιέρα του έκανε το 1-2 με τον Petter Solberg και Eric Camilli. Ο τρίτος χρόνος με διαφορά 3 εκατοστά έγινε από τον Stephane Lefebvre και ακολούθησαν τέταρτος ο Henning Solberg και με τον ίδιο χρόνο στην πέμπτη και έκτη θέση ο Jan Kopesky και Kalle Rovanpera.

Θέση

No

Οδηγός / Συνοδηγός
Αυτοκίνητο

1

49
 

Solberg Petter / Engan Veronica
Volkswagen Polo Gti R5

2

47
 

Camilli Eric / Veillas B.
Volkswagen Polo Gti R5

3

37
 

Lefebvre S. / Moreau Gabin
Citroën C3 R5

4

50

Solberg Henning / Minor Ilka
Škoda Fabia R5

5

31

Kopecký Jan / Dresler Pavel
Škoda Fabia R5

6

32

Rovanperä K. / Halttunen Jonne
Škoda Fabia R5

7

41

Tempestini S. / Itu S.
Citroën C3 R5

8

36

Veiby O. / Skjærmoen S.
Citroën C3 R5

 

Related Video

back to top