Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 09:31

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΚΙΜΩΝ Ο SEBASTIEN LOEB ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

 

Η Hyundai Motorsport παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Sebastien Loeb στα χρώματα της Κορεάτικης ομάδας. Έχοντας συμβόλαιο διάρκειας δυο ετών ο Γάλλος πολυπρωταθλητής θα λάβει μέρος σε έξη αγώνες το 2019 ξεκινώντας από τον πρώτο αγώνα Ραλλυ Μόντε Κάρλο. Παράλληλα με τις πρώτες εικόνες του Γάλλου οδηγού η Hyundai έκανε μια μικρή συνέντευξη:

Τι κάνατε μετά από την πρώτη ανακοίνωση ότι μπήκατε στην Hyundai Motorsport;

Έχω πάει στο Ντουμπάι δυο φορές για να προετοιμαστώ για τον αγώνα του Ντακάρ, μια φορά οδήγησα αυτοκίνητο Ραλλυ και μια φορά αυτοκίνητο buggy για να συνηθίσω να οδηγό στους αμμόλοφους. Τον υπόλοιπο χρόνο πέρασα με την οικογένεια μου τις ημέρες των εορτών. Τώρα προετοιμάζομαι για έναν πολυάσχολο μήνα που αρχίζει με το Ντακάρ.

Πότε θα οδηγήσετε το Hyundai i20 WRC για πρώτη φορά;

Θα έχουμε μια πολύ μικρή ευκαιρία να δοκιμάσουμε το αυτοκίνητο πριν τον αγώνα του Μόντε Κάρλο. Ο αγώνας του Ντακάρ τελειώνει στης 18 και οι δοκιμές για τον αγώνα του Μόντε Κάρλο ξεκινάνε στης 21. Ελπίζω να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την έναρξη της σεζόν του WRC ακόμη και με τον λίγο χρόνο που έχουμε.

Πως ήταν η πρώτη σας επίσκεψη στο εργοστάσιο της ομάδας στο Alzenau;

Η επίσκεψη στο Alzenau ήταν πολύ παραγωγική. Προετοιμάσαμε μια ειδική θέση κατά την επίσκεψη μου, κάναμε κάποιες προσαρμογές ώστε να νιώθω άνετα στο αυτοκίνητο πριν από τις δοκιμές, αυτό είναι κάτι που έκανα στο WTCC αλλά ποτέ σε αυτοκίνητο Ραλλυ.

Έχετε συνηθίσει τα νέα χρώματα της Hyundai Motorsport;

Έχοντας ξοδέψει τόσο πολύ χρόνο με τον ίδιο κατασκευαστή, θα χρειαστεί χρόνος για να το συνηθίσουμε, αλλά μου αρέσουν τα νέα χρώματα και ανυπομονώ για την πρόκληση.

Είναι οι νίκες στις φιλοδοξίες σας για το 2019;

Φυσικά, ελπίζω ότι μπορούμε να αγωνιστούμε για τις νίκες αλλά την ίδια στιγμή θα είναι μια σκληρή πρόκληση στην επιστροφή μας στο WRC με ένα νέο αυτοκίνητο και μια νέα ομάδα. Έκανα τρείς αγώνες πέρυσι και κέρδισα τον ένα από αυτούς, ελπίζω να συνηθίσω γρήγορα το i20 WRC και να έχω ανταγωνιστικό ρυθμό που θα με οδηγήσει στην πρώτη θέση.  

back to top