YOUAH :
RACING-NEWS.GR » ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ » ΠΕΜΠΤΟΣ ΓΥΡΟΣ EKO RACING DIRT GAMES – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΠΕΜΠΤΟΣ ΓΥΡΟΣ EKO RACING DIRT GAMES – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

2 Δεκεμβρίου, 2021

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ΠανελλήνιοΠρωτάθλημαCrosscar – EKORacingDirt Games 2021
5οςγύρος – 5Δεκεμβρίου2021 / Χαλκίδα

Με 55 συμμετοχές θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ο τελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar–EKORacingDirtGames στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού στη Χαλκίδα! Οι συμμετοχές, οι περισσότερες σε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, χαρακτηρίζονται από την ποιότητα τους, γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς θεατές την Κυριακή. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), με τη στήριξη τηςΠεριφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, του ΔήμουΧαλκιδέων και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.). Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ (www.omae-epa.gr).

Πολυπληθέστερη κατηγορία είναι αυτή των Crosscar 600cc, η οποία συγκέντρωσε 22 αγωνιζόμενους! Με ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη για την κορυφή καθώς ο επικεφαλής της βαθμολογίας, 18χρονοςΚωνσταντίνος Τακιδέλλης (YacarCalvinoSport) θα επιδιώξει να κρατήσει πίσω του τον Γιάννη Ρέγγο(Kosvar 600), ώστε να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο στην κατηγορία. Ο ΝώνταςΚαρανικόλας με La-BaseMotorRX-01 θα κυνηγήσει τη νίκη, σε έναν αγώνα που είχε κερδίσει πέρυσι. Οι Σπύρος Ράπτης(KamikazK3) και Γιάννης Χεκιμιάν (LahozSpeedcarXtreme) θα επιδιώξουν την έκπληξη στη Χαλκίδα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των Κύπριων Νίκου Θωμά (SemogBravoSport) και Γιώργου Γεωργίου (SemogBravoSport), όπως και του24χρονου Ισραηλινού AdarMelamed (SemogBravoSport). Από τον αγώνα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Μιχάλης και Γιώργος Δημούσης, αμφότεροι με SemogTrophy 600. Με SemogBravo θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης και Χρήστος Παπαδογεώργος, οΣτέφανος Ρέλλας, όπως και ο «DPAL», ενώ ένα SemogTrophy 600 θα έχει στα χέρια του ο Μίλτος Πλατώνης. Με στόχο τη διασκέδαση και γιατί όχι ένα θετικό πλασάρισμα θα βρεθούν την Κυριακή στη χωμάτινη πίστα της Χαλκίδας οι Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης (InosLahozSpeedcarXtrem), Γιώργος Μπράτσος (InosLahozSpeedcar), Νικόλας Χαλιβελάκης (InosLahozSpeedcar) και Κατερίνα Μπράτσου (InosLahozSpeedcar). Από εκεί και πέρα με SpeedcarXtremθα συμμετέχει ο Θοδωρής Μυλωνάκος, ενώ ο Κορίνθιος Γιώργος Μπάσδελης θα οδηγήσει ένα LahozSpeedcar. Στην κατηγορία Juniorαγωνίζεται ο Αχιλλέας Χριστοδούλου με ένα LaBaseMotorRX-01.

 

 

Στην κατηγορία Crosscar έως 750cc, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Χαράλαμπου Γαζετά(SpeedcarXtrem), ενώ για άλλη μια φορά θα αγωνιστεί στη Χαλκίδα ο Μάριος Κωνσταντάκος με SemogBravo. Τα πρώτα του βήματα στους χωμάτινους αγώνες κάνει ο νεαρός Χαράλαμπος Κόλλιας(LahozSpeedcar).

Η κατηγορία CrosscarOpenσυγκέντρωσε δύο αγωνιζόμενους, τον ΛάμπροΑθανασούλα (RageMcRae) και τον Ανδρέα Καροτσιέρη (CustomRageCometR).

Στα αυτοκίνητα, στην κατηγορία άνω των 2000cc, ο Γιώργος Βασιλάκης θα οδηγήσει το FordFiestaR5, με το οποίο ο KajetanKajetanowiczκέρδισε το Ράλλυ Ακρόπολις του 2015, ενώ με MitsubishiLancerEvoIXθα αγωνιστούν οι Βασίλης ΜπατήςκαιΚωνσταντίνος Σαμαράς.

Άπλετο θέαμα στη μήκους 2,3 χιλιομέτρων πίστα της Χαλκίδας αναμένεται να προσφέρουν τα έξι πισωκίνηταFordEscortMKII της κατηγορίας 1600-2000cc! Οι Ντίνος Αντωνίου, Βασίλης Υφαντής, Αλέξανδρος Χαλιβελάκης, Γιώργος Δήμος, Σπύρος Δεδεγκίκαςκαι Μανώλης Σκαλίδηςθα ξεσηκώσουν τα πλήθη με τα περάσματά τους!Ταχύτατος σε κάθε του εμφάνιση, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ο Σταμάτης Παντιέρας (HondaCivicTypeREP3). Ο Θοδωρής Μούγιος θα οδηγήσει στη Χαλκίδα ένα BMW 320 E30, ενώ ένα Peugeot 206 RCθα οδηγήσει ο 23χρονος ο Δημήτρης Κούγιας.

Στην κατηγορία 1400-1600cc, ο Γιώργος Ζυμαρίδης επιστρέφει στο τιμόνι ενός δικίνητου, καθώς θα οδηγήσει ένα FordFiestaRally4, ενώ με πανομοιότυπα FordFiestaR2 θα αγωνιστούν οι Θεόδωρος Τσάκαλος, Στέφανος Θεοχαρόπουλος και Σπύρος Βασιλείου. Υποψηφιότητα για νίκη στην κατηγορία θέτει ο Ιωάννης Ακρατος που θα οδηγήσει ένα Peugeot 208 R2, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της Μαριαλένας Παυλή που θα έχει στα χέρια της ένα HyundaiAccent, στην πρώτη της χρονιά εμπλοκής με τη χωμάτινη επιφάνεια. Ένα CitroenSaxoVTSθα οδηγήσουν οι ΘεόδωροςΚαλαμάρας και Σπύρος Παπαθανασίου. Στην κατηγορία συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Μπάσδελης(NissanMicraK12), Θεόδωρος Εγγλέζος (ToyotaYaris), Άγγελος Κουτσούκος(ToyotaStarletEP91) και Αριστείδης Μαυραγάνης (ToyotaCorollaAE92).

Τέλος, στην κατηγορία έως 1400 cc, συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου (ToyotaYaris) και Διονύσης Γαζετάς(ToyotaStarletEP91), ενώ με ένα ιστορικό ToyotaStarletKP60 θα αγωνιστούν οι Μιχάλης και Γιάννης Νομικός.

O αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Σκοπός του κάθε αγωνιζομένου είναι να καλύψει την χρονομετρημένη διαδρομή (τέσσερις γύρους) στον μικρότερο χρόνο πραγματοποιώντας τέσσερις (4) χρονομετρημένους γύρους όπου θα μετρηθεί το άθροισμα των τριών καλύτερων γύρων. Ο νικητής προκύπτει από την πραγματοποίηση του καλύτερου συνολικού χρόνου που προκύπτει από τους 3 γύρους. Σε περίπτωση που κάποιος δεν τερματίσει

 

σε ένα σκέλος, έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στα υπόλοιπα. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους οδηγούς, καθώς έχει αρκετές εναλλαγές, θυμίζοντας ειδική διαδρομή ενός αγώνα ράλλυ. Το μήκος της είναι 2,3 χιλιόμετρα.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, από τις 08.30 έως τις 10.00 στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδος. Στη συνέχεια και κατόπιν της υποχρεωτικής ενημέρωσης των αγωνιζομένων, θα ξεκινήσει η διαδικασία των χρονομετρημένων γύρων (ώρα 10.30).

Χορηγός ονομασίας του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας και ο θεσμός καλύπτεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV. Αρωγός της προσπάθειας θα είναι και φέτος το MyKteo Όμιλος Θαλάσση, ενώ μαζί μας είναι και η Seajets.

Πρόγραμμα αγώνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΤΟΠΟΣ
Διοικητικός & Τεχνικός Έλεγχος Κυριακή 5/12/2021 08:30 – 10:00 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων Κυριακή 5/12/2021 10:00 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών Κυριακή 5/12/2021 10:00 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Έναρξη Χρονομετρημένων γύρων Κυριακή 5/12/2021 10:30 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος Κυριακή 5/12/2021 Μετά το τέλος του αγώνα ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Συνεδρίαση Αγωνοδικών Κυριακή 5/12/2021 Μετά το τέλος του Τελικού Τεχνικού Ελέγχου ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Δημοσίευση Προσωρινών / Τελικών Αποτελεσμάτων Κυριακή 5/12/2021 15:00 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Απονομή Κυριακή 5/12/2021 16:00 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε σε μορφή jpg τον πίνακα με τις 55 συμμετοχές αναλυτικά.    

Σχετικά αρχεία :