Το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ είναι προ των πυλών και θα διεξαχθεί με 43 πληρώματα! Η αυλαία του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα πέσει στον Πύργο και όλοι οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα βρεθούν στις όμορφες ειδικές του Λάλα, της Φολόης και της Αλφειούσας την Κυριακή 14 Νοεμβρίου! Ο αγώνας θα διεξαχθεί από το αθλητικό Σωματείο, Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) με Αρ. Αθλ. Αναγ. ΦΕ59, και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), την Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), τον Δήμο Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Πραγματοποιείται με τη θεσμική υποστήριξη της ΔΗΚΕ Πύργου και του Λιμενικού Ταμείου Πύργου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ερμής.
Ο αγώνας αποτελείται από 7 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 88,50km. Η ειδική διαδρομή Αλφειούσα, μήκους 8,80 km επανέρχεταιμετά από αρκετά χρόνια, και θα επαναληφθεί δύο φορές. Τα πληρώματα θα διέλθουν τρεις φορές από τη γνωστή ειδική Λάλας (14,96 km) ηοποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ η πανέμορφη ειδική διαδρομή της Φολόης, μήκους 13,01 kmπου θα διεξαχθεί δύο φορές. Το συνολικό μήκος του αγώνα ανέρχεται στα239,39 km.
Παρά το γεγονός πως έχουν στεφθεί και μαθηματικά Πρωταθλητές Ελλάδος για φέτος, οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία θα οδηγήσουν το VolkswagenPoloGTiR5 στις ειδικές διαδρομές της Ηλείας, προκειμένου να πετύχουν το 5 στα 5 στο φετινό πρωτάθλημα! Το έργο τους θα επιχειρήσει να δυσκολέψει ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδος, Γιάννης Παπαδημητρίου που με συνοδηγό τον Νίκο Πετρόπουλοθα κυνηγήσουν το Κυπριακό δίδυμο, στοχεύοντας να πετύχουν την τέταρτη νίκη τους σε Ολυμπιακό Ράλλυ! Όπλο τους θα είναι ένα SkodaFabiaRally2 Evo. Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους πρώτους Έλληνες του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις και αισθητά βελτιωμένους σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, Γιώργο Κεχαγιά-Μάριο Τσαούσογλου που θα κάνουν τα πάντα ώστε να τερματίσουν δεύτεροι στο πρωτάθλημα, έχοντας για ακόμη έναν αγώνα στα χέρια τους το SkodaFabiaRally2 Evo. Μια καλή εμφάνιση θα επιδιώξουν οι Ιορδάνης Σερδερίδης-FredericMiclotteοι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, οδηγώντας ένα SkodaFabiaRally2 Evo.
Ο τοπικός ήρωας και Πρωταθλητής Ελλάδος το 2018, Γιάννης Μπαντούνας θα αγωνιστεί με στόχο ένα καλό πλασάρισμα και συνοδηγό στο MitsubishiLancerEvoVIτον Κωνσταντίνο Σούκουλη. Στην ΟμάδαΝ,οι Γιώργος Αθανασόπουλος-Σπύρος Μπαρδάκης έχουν ανακηρυχθεί πρωταθλητές στην κατηγορία, έρχονται όμως στον Πύργο με στόχο να συνεχίσουν τις θετικές φετινές τους εμφανίσειςστο πρωτάθλημα με το MitsubishiLancerEvoIX. Με το «μυαλό» τους στο Κύπελλο Χώματος θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος-Νίκος Ιντζόγλου (MitsubishiLancerEvoIX), με τους Ντίνο Τζέμο-Ηλία Παναγιωτούνη(MitsubishiLancerEvoIX) να συγκαταλέγονται μεταξύ των φαβορί για επικράτηση στη Ν!Από εκεί και πέρα, για ένα καλό πλασάρισμα στη C2 θα αγωνιστεί στο 21ο(!) Ολυμπιακό Ράλλυ της καριέρας του ο Στέλιος Λαϊνόπουλος που θα έχει τον Παναγιώτη Σπυρογιάννη στο δεξί μπάκετ του SubaruImprezaGTTurbo, όπως επίσης και οι Χαράλαμπος Γαζετάς jr-Γιώργος Φασκιώτης, στην πρώτη εμφάνιση του οδηγού σε πρωταθληματικό αγώνα με το τετρακίνητο MitsubishiLancerEvoVIII. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των ταχύτατων Αναστάσιου Παπαδόπουλου-Ανδρέα Βασιλόπουλου, οι οποίοι θα οδηγήσουν ένα SubaruImprezaN12.Από τον αγώνα, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Νίκος Ντάβαρης-Μιχάλης Φράγκου (MitsubishiLancerEvoIX) και Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκότοβος (SubaruImprezaSTiR4). Στη C2 συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Ζούνης-Ελένη Βλαχαντώνη, με τον ταχύτερο Έλληνα στο Ράλλυ Ακρόπολις του 2012 να επιστρέφει στο τιμόνι του SubaruImprezaN12, οι Ηλίας Τσετσώνης-Χρήστος Κουζιώνης (SubaruImprezaN12), οι “Γιώργος Παπαμικρούλης”-Νικόλαος Λαμπρινός (MitsubishiLancerEvoVI) και οι Χρήστος Παλαιολόγος-Δημήτρης Σελλής (MitsubishiLancerEvoIX).
Στην F2, οι πρωτοπόροι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκηςθέλουν να κατακτήσουν και επισήμως το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους στην κατηγορία με το FordFiestaRally4, ενώ ελπίδες για τον τίτλο έχουν και οι Γιάννης Μποζιονέλος-Βαγγέλης Παναρίτης με το FordEscortMKII. Με FordFiestaR2 θα συμμετέχουν οι «Backo»-«Άρης Ιαβέρης», οι οποίοι θα επιδιώξουν ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία, σε έναν αγώνα στον οποίο δεν έχουν γευτεί τη χαρά του τερματισμού στις δύο προηγούμενές τους επισκέψεις. Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους τοπικούς Αντώνη Αγγελόπουλο-Δημήτρη Τσαπέκη που θα οδηγήσουν ένα MGZR 160 στις ειδικές διαδρομές της Ηλείας. Με νέο «όπλο», ένα FordFiestaR2 θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο οι Θοδωρής και Παναγιώτης Πανούτσος, ενώ ανταγωνιστικοί αναμένεται να είναι οι «Sassos»-Αλέξανδρος Ματαλιωτάκης(Peugeot 206 XS). Επιστροφή στη δράση για τους Αντώνη Δημόπουλο-Χρήστο Ξύνη (ToyotaStarletKP 60), με τους Γιώργο Ρήγα-Γιάννη Γεωργιάδη να υπόσχονται πλούσιο θέαμα με το FordEscortMKII. Άπλετο θέαμα θα προσφέρουν και οι «πισωκίνητοι» Χρήστος Χατζόπουλος και Αριστέα Χατζοπούλου με ToyotaCorollaAE86, οι Θοδωρής και Θανάσης Μούγιος (BMW 320 E30) αλλά και οι Βασίλης Ντέρμας-Γιώργος Λαδάς με BMWE30. Στην πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, τη C4,θα αγωνιστούν οι Γιώργος Μανέτας-Αναστάσιος Παρασκευόπουλος (ToyotaCorollaAE 111), Αλέξανδρος Χριστοδούλου(VolkswagenGolfGTiI 1.6), Αναστάσιος Αναστασόπουλος-Αχιλλέας Παρασκευόπουλος(ToyotaCorollaAE 92), Γιώργος Καρούζος-Παναγιώτης Μπράβος (ToyotaCorollaAE86), Μιχάλης Νομικός-Κωνσταντίνος Τροβάς (ToyotaStarletKP60), οι Φίλιππας Ανδρικόπουλος-Διονύσιος Πατρινός(Peugeot 106 Rallye), οι Παναγιώτης Λαθούρης-Χρήστος Κουφός (ToyotaStarletKP 60), Παναγιώτης Ανδρικόπουλος-Χρήστος Λυμπερόπουλος (Peugeot 206) και οι Αντώνης Τζαναβάρης-Μανώλης Παπαδάκης (ToyotaCorollaAE111). Συνεχίζει την εκμάθησή του με το CitroenSaxoVTS της C5, ο Θοδωρής Καλαμάρας, έχοντας τη Βίκυ Ψαράκη δίπλα του.Με BMWE30 GPXθα αγωνιστούν οι Αναστάσιος Τσαγκαράκης-Ευστάθιος Κουφώλιας.
ΣτηνC6, οι Γιάννης Κασίμης-Χρυσούλα Δικοπούλου(ToyotaYaris) θα κατακτήσουν το κύπελλο στην κατηγορία σε περίπτωση που τελικά προσμετρήσει, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους τοπικούς Νίκο Μοσχόπουλο-Ειρήνη Κόγια Γραμματικού(ToyotaYaris), Δημήτρη Σταυρόπουλο-Ιωάννη Φωτεινογιαννόπουλο (ToyotaYaris), αλλά και το πλήρωμα από τη Λιβαδειά των Ηλία και Νίκου Μανούσκου(ToyotaYaris).
Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του 42ου Ολυμπιακού Ράλλυ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Πάρκο ΣΠΚ Πύργου (Είσοδος από Οδό Κοκκίνου και Έξοδος από Οδό Πατρών) από τις14:30 έωςτις17:30. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 20:00, θα διεξαχθεί η παρουσίαση των πληρωμάτων – Εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα.
Το Service Park θαβρίσκεται στο σχολείο -γήπεδο του Δ.Δ. Λάλα, ενώ η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 08:30 στην έξοδο του Service Parkσχολείο- γήπεδο Δ.Δ. Λάλα). Οτερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα στις 16:00.
Η Γραμματεία του Αγώνα λειτουργεί από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, στα γραφεία της ΑΟΛΑΠ (28ης Οκτωβρίου 11, 5ος όροφος Πύργος, και ώρες 19.00-21.30) και στα τηλέφωνα και FAX: 2621022165, 6937112825, 6937114349 και e-mail: aolapyrgou@gmail.com.
Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου και από ώρα 14.30 έως 17.30 θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό χώρο του Διοικητικού ελέγχου, στο Πάρκο ΣΠΚ Πύργου και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, από ώρες 07.00 έως 17.00 σε αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Φολόης στο Δ.Δ. Λάλα, Τ.Κ., 27066, ΗΛΕΙΑΣ Τηλέφωνο: 6937112825.
Σε όλους τους χώρους του αγώνα, θα ισχύει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΟΜΑΕ.
Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του αγώνα στοwww.aolap.gr και στη σελίδα της ΑΟΛΑΠ στο Facebook, www.facebook.com/aolapyrgou
Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε σε μορφή pdf τους πίνακες με τις συμμετοχές και το ωράριο του αγώνα.