YOUAH :
RACING-NEWS.GR » ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ » ΚΥΠΕΛΛΟ SPRINT » 10ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΑΙΓΙΟΥ 2023: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – PHOTO GALLERY

10ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΑΙΓΙΟΥ 2023: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – PHOTO GALLERY

23 Απριλίου, 2023

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

 

 

Το 10οRallySprintΑιγίου πέρασε στην ιστορία, σαν ένας αγώνας που τα είχε όλα! Είχε τις δυνατές αγωνιστικές μάχες των πληρωμάτων οι οποίοι από το πρώτο κατέβασμα της ΕΔ Φτέρης 1 έδειξαν ότι είχαν έρθει για να σημειώσουν υψηλές επιδόσεις. Είχε την έκδηλη αγάπη του κόσμου που κατέκλεισε την πλατεία στην πανηγυρική εκκίνηση το βράδυ της Παρασκευής. Είχε και δυστυχώς το απρόοπτο ατύχημα που απέδειξε για ακόμα μία φορά τα υψηλά στάνταρτς ασφαλείας που έχουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα οποία ακόμα και σε ατυχήματα με υψηλές ταχύτητες μπορούν να προστατέψουν αποτελεσματικά οδηγό και συνοδηγό.

Ο αγώνας το Σάββατο είχε επαναλαμβανόμενη δύο φορές την ΕΔ Φτέρη των 17,51χλμ. Στο τερματισμό του κατάφεραν να περάσουν 32 από τα 40 αυτοκίνητα που πέρασαν τον Τεχνικό έλεγχο της Παρασκευής. Η τελετή της απονομής ολοκληρώθηκε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων μπροστά στον εμβληματικό πύργο του Αιγίου.

Μεγάλοι νικητές της Γενικής Κατάταξης του 10ου RallySprint Αιγίουαναδείχθηκανοι Στάθης Κουκέας και Νίκος Πετρόπουλοςμε το πολύ γρήγορο Ford Fiesta R5. Το πλήρωμα σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στα 2 περάσματα από τη διαδρομή Φτέρη. Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, ακολούθησαν οι Γιώργος Γεροδήμοςκαι Σωτήρης Γρηγορίου με το μπλε Opel Astra OPC, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν με το εντυπωσιακό Skoda Fabia S2000 οι Ανδρέας Νομικός με συνοδηγό τον Γιάννη Ραβανή.

Στην Κατάταξη της F2την νίκη πήρε το πλήρωμα τωνΝίκου και Βασίλη Καραθανάση με Honda CivicTypeR που κατάφερε στο δεύτερο πέρασμα του να μαζέψει την διαφορά των δεύτερων F2 Δημήτρη Καπράλου και Κώστα Καραθανάση με Opel Astra. Στην 3η θέση ακολούθησε ένα αιγιώτικο πλήρωμα των Παναγιώτη Κονδύλη και Αδάμ Τσολάκη με Peugeot 106 s16.

Για τα Ιστορικά ταχύτεροι ήταν οι Μάριος Σταφυλοπάτης και Γιώργος Χατζηρήγας με το υπέροχο BMW E30. Ακολούθησαν οι Γιάννης Κάτσικαςκαι Νίκος Μπαμπαλής με Ford Escort MK2 και τρίτοι τερμάτισαν οι Δημήτρης Αμαξόπουλος και Χαρά Μωραϊτη με Toyota Corolla KE30.

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών ήταν οι εξής:

Στην κατηγορία C6στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Παντιέρας Σταμάτης με την Κουρτίδου Βασιλική με ένα ToyotaYaris. Στην δεύτερη θέση με Peugeot 106 S16 τερμάτισαν οι Τύρος Νικόλαος και Πολυχρονόπουλος Γιώργος  ενώ στην τρίτη θέση το πλήρωμα της ΑΛΜΑ Αιγίου Κουνιάκης Κων/νος και Βαρδάκης Κων/νος με 106 και αυτοί.

Στην κατηγορία C5 στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Καραθανάσης Νικόλαος και Βασίλης με ένα HondaCivicEP3. Στην δεύτερη θέση με Peugeot 106 S16 τερμάτισαν οι Κονδύλης Παν/της και Τσολάκης Αδάμενώ στην τρίτη θέση το πλήρωμα Κομνός Νικόλαος-Αδάμ και Κόντος Νικόλαος με CitroenSaxoVTS.

Στην κατηγορία C3 στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Καπράλος Δημήτρης και Καραθανάσης Κων/νος με OpelAstraG. Στην δεύτερη θέση με VolkswagenGolf τερμάτισαν Κατσαρέλιας Εμμανουήλ και Ξάνθος Νικόλαος  ενώ στην τρίτη θέση το πλήρωμα ΑΛΜΑ Τζικόπουλος Παντελής και Πανταζόπουλος Παναγιώτης με RenaultClio 3.

Η ΑΛΜΑ Αιγίου εκφράζει την συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωσηστο άτυχο πλήρωμα του οδηγού Δημήτρη Τρακάκη και του συνοδηγού του Αλέξανδρου Ματαλιωτάκη, το οποίο μετά από έξοδο από το δρόμο χρειάστηκε την άμεση επέμβαση των ιατρών του αγώνα. Το πλήρωμα διακομίσθηκε με τα ασθενοφόρα της οργάνωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου για επιπλέον ιατρική αντιμετώπιση.

Καλή και Γρήγορη Ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στους αγώνες!

 

Ραντεβού του χρόνου στο 11οRallySprintΑιγίου!!

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στην διοργάνωση του αγώνα και τους αθλητές που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους!

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε σε μορφή pdf τους πίνακες με την οριστική κατάταξη του αγώνα, της κατηγορίας ιστορικών και της κατηγορίας F2, επίσης ακολουθεί μια επιλογή φωτογραφιών από τους φακούς του Photo R Press με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα.    

Σχετικά αρχεία :